HR kennis
Home » HR kennis » 6. Arbeidsvoorwaarden » Rapporten » Salarisgids 2015 finance en accounting, administratie ondersteuning
Salarisgids 2015 finance en accounting, administratie ondersteuning

SALARISGIDS 2015:

NEDERLANDSE HR-MANAGERS BEZORGD OVER VERTREK TOPPERFORMERS

 

·         65% van de HR-managers is bezorgd over vertrek topperformers

·         Meer verantwoordelijkheden en regelmatige functioneringsgesprekken belangrijkste maatregelen                 om topperformers te behouden

·         Meer dan zeven op de tien bedrijven kennen in 2015 bonussen toe aan werknemers

 

De aantrekkende arbeidsmarkt creëert optimisme, maar ook zorgen onder Nederlandse HR-managers. Uit onderzoek van Officeteam, een divisie van Robert Half gespecialiseerd in het plaatsen van gekwalificeerd tijdelijk administratief en secretarieel ondersteunend personeel, blijkt dat 65% van de ondervraagde HR-managers bezorgd is over het vertrek van topperformers. Om bedrijven onder andere te helpen met het behouden van topperformers, lanceert Robert Half in samenwerking met Officeteam vandaag de jaarlijkse salarisgids.

 

“Nu de arbeidsmarkt aantrekt, merken we dat steeds meer werknemers vrijwillig van baan wisselen,” zegt Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland. “Om je topperformers te behouden en de continuïteit van het bedrijf te verzekeren, is het belangrijk dat bedrijven passende maatregelen nemen. Het regelmatig voeren van functioneringsgesprekken en het bieden van meer verantwoordelijkheden binnen de organisatie kunnen uitkomst bieden. Daarnaast werkt het ook goed om promotiekansen te bespreken. Hiermee zorg je ervoor dat je de topperformers beter aan je bindt, en zij niet overstappen naar een andere organisatie.”

 

Om te kijken welke maatregelen genomen kunnen worden om topperformers te behouden, heeft Officeteam de zes populairste maatregelen op een rijtje gezet.

 

Schommelingen in beloning

Slechts 29% van de Nederlandse HR-managers ziet het verhogen van de beloning als een maatregel om topperformers te behouden. Het merendeel (70%) van de bedrijven brengt dan ook geen wijzigingen aan in het loonbeleid van bestaande medewerkers. Slechts een kwart van de HR-managers stelt dat de salarissen komend jaar met gemiddeld 4% zullen stijgen. Wel kennen meer dan zeven op de tien bedrijven bonussen toe aan werknemers. Deze bonussen blijven trouwens niet meer beperkt tot managementfuncties. Ook medewerkers op niet-managementniveau ontvangen op basis van hun bedrijfs- en/of persoonlijke prestaties een bonus. Veel organisaties zien een bonus als manier om medewerkers aan het bedrijf te verbinden en vrijwillig vertrek te vermijden.

 

Stephan Renken ligt toe: “Bedrijven hanteren verschillende manieren van belonen. Sommigen zien salarisverhogingen als de manier om het nodige talent aan te trekken en te behouden. Andere bedrijven kiezen voor het aanpassen van de secundaire voorwaarden, zoals het bieden van training en opleiding of flexibele werktijden.”

 

Download de Salarisgids 2015 hier en bekijk alle salarissen, lees meer over trends in beloning en werving en de verwachtingen over werk en beloning van verschillende generaties.
Aan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties

Geen gegevens.
  • Is ‘mobbing’ grond voor schadevergoeding?

    Een kwaliteitsfunctionaris op de afdeling medische microbiologie van een ziekenhuis eist schadevergoeding wegens ‘mobbing’. Ziet de kantonrechter aanwijzingen voor systematisch pesten door haar leidinggevende? In 2011 speelt de accreditatie van het microbiologisch laboratorium een belangrijke rol. Tussen de nu 59-jarige werkneemster en haar leidinggevende – een arts-microbioloog ...