HR kennis
Home » HR kennis » 2. Organisatie & Functie » Tools » Functiebeschrijving
Functiebeschrijving

Dit voorbeeld van een functiebeschrijving, ook wel functieomschrijving genoemd, is een uitgebreide weergave van de inhoud van de functie. Verschillende onderdelen van de functie worden in dit document beschreven.

Door middel van een functiebeschrijving wordt de inhoud van een functie vastgelegd. Een functiebeschrijving hoort thuis in het personeelsdossier en bij de functiehouder, diegene die de functie vervult. De onderdelen van de functieomschrijving die in deze tool worden benoemd en toegelicht zijn:

Doel van de functie
Plaats in de organisatie
Verantwoordelijkheden
Bevoegdheden
Resultaatgebieden
Taken
Competenties
Contacten
Kennis en vaardigheden
Complexiteit van de functie
Zelfstandigheid
Afbreukrisico
Arbeidsomstandigheden
Specifieke eisen

Het model van de functiebeschrijving is als Word-document te downloaden via onderstaande button

Download deze tool:

LinksAan items binnen HRnetwerk.nl kunnen geen enkele rechten worden ontleend. Gebruik is op eigen risico, HRnetwerk.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik. Niet bestemd voor commercieel gebruik.


Stuur door       Afdrukken       Toevoegen       Wijzigen

« Terug
Sociale Media
    
    
    
HR kennis - Zoek opties
  • Volgens Hof van Justitie EU behoudt werknemer rechten bij snelle doorstart

    Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft bepaald dat oud-medewerkers van het failliete kinderopvangbedrijf Estro wel aanspraak kunnen maken op hun arbeidsrechten na het bankroet en de snelle doorstart van het bedrijf. Het Hof neemt hiermee een in maart gepubliceerd advies van de advocaat-generaal over. De rechtbank van Midden-Nederland, waar vakbond FNV en vier oud-medewerkers een zaak tege...