Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Competentie Management

januari 17

€1795

Evenement Navigatie

Wat is competentie management?
Competentie management is het systematisch ontwikkelen en gericht inzetten van de competenties van medewerkers om de doelstellingen van de organisatie te realiseren. Competenties zijn specifieke eigenschappen, vaardigheden en kennis. Zie ook Strategische Personeelsplanning: 4-daagse training.

Het succes van uw onderneming staat of valt met de competenties van de medewerkers. Dit verklaart de belangstelling die in de loop van de jaren is ontstaan voor competentie management. Competentie management verschaft uw organisatie de handvatten om veranderingen te kunnen sturen en beheersen. Aan medewerkers geeft competentie management een oriëntatie op de eigen ontwikkelingsmogelijkheden.

Uit onderzoek blijkt dat de best presterende ondernemingen competentie management inzetten om het prestatieniveau van hun organisatie te verhogen. Een goed geïmplementeerd competentie management verdient zich dubbel en dwars terug.

Competentie management heeft grote gevolgen voor uw HR beleid
De mate waarin uw organisatie in staat zal zijn om succesvol te opereren, wordt in hoge mate bepaald door de kwaliteit van uw medewerkers. Zij moeten voldoende competent zijn om een bijdrage te kunnen leveren aan de strategie en de daarop afgestemde doelstellingen van uw organisatie.

Competentie management speelt een belangrijke rol in het personeelsbeleid van organisaties. Het legt de basis voor een integraal personeelsproces van selectie, beoordeling, beloning, inzet, en door-en uitstroom. Het competentiedenken heeft grote gevolgen voor het human resources beleid in uw organisatie. U moet namelijk alle belangrijke processen herdefiniëren. Competentie- en resultaatcriteria moeten worden ontwikkeld en er moet een beoordelings- en beloningsbeleid worden ingevoerd dat hieraan sturing geeft.

Competentie Management – doel van de cursus
In deze unieke schriftelijke cursus behandelen deskundigen het concept van competentiedenken. De lessen vormen tezamen een bruikbaar plan van aanpak om vanuit een strategisch HRM-perspectief operationeel met competenties aan de slag te kunnen. Deze aanpak heeft inmiddels in vele praktijksituaties zijn waarde bewezen.

Competentie Management – voor wie?
De cursus Competentie Management is geschreven voor HR-managers, personeelsfunctionarissen, opleidingsmanagers, hoofd management development (MD) en het lijnmanagement.

Gegevens

Datum:
januari 17
Kosten:
€1795
Website:
http://Competentie Management

Locatie

Thuisstudie

Organisator

Joyce Teurlincx
Telefoon:
+31 (0)40 246 02 20
E-mail:
info@imf-online.com