Laden Evenementen

« Alle Evenementen

HR Analytics in de praktijk

16 januari 2020

€2850

HR Analytics – wat is het?
HR Analytics is het koppelen van HR data (bv. verloopcijfers of verzuimcijfers) aan de organisatie data (bv. omzet, productiviteit of klanttevredenheid). Als er verbanden worden gevonden tussen de investeringen in HR en de organisatieresultaten, dan spreken we van HR Analytics. Door HR Analytics kan de impact van personele en HR interventies op de resultaten van de organisatie gemeten en zelfs voorspeld worden. Steeds meer HR afdelingen maken inmiddels de vervolgstap van HR metrics naar HR Analytics.

HR Analytics – topprioriteit voor het sturen op human capital
Eigenlijk is het vreemd dat HR zowat de enige management discipline binnen organisaties is die slechts in beperkte mate beslissingen cijfermatig ondersteunt, en dat terwijl in de meeste organisaties de loonkosten de belangrijkste kostenpost zijn. Bovendien zijn medewerkers de enige productiefactor met de inherente mogelijkheid om waarde te creëren.

Met HR Analytics is het nu mogelijk om, in plaats van terug te kijken naar de resultaten uit het verleden, toekomstscenario’s en gevolgen van investeringen in human capital op voorhand inzichtelijk te maken. Tal van onderzoeken laten zien dat organisaties die over de mogelijkheden van geavanceerde people analytics beschikken, een hogere omzet behalen.

HR Analytics – naar fact-based HRM
Binnen de meeste organisaties hebben beslissingen over belangrijke HR zaken een enorme strategische impact. Toch worden de meeste HR beslissingen genomen zonder het doel ervan te concretiseren en meetbaar te maken en te evalueren wat het effect is geweest van een bepaalde beslissing. HR beslissingen worden meestal en vooral gebaseerd op ervaring en ‘gut feeling’. HR Analytics stelt u in staat om beter onderbouwde beslissingen te nemen over bv. human capital en om de resultaten van HR advies te analyseren. En dan niet in plaats van beslissingen op basis van ervaring, maar als aanvulling erop.

HR Analytics – opzet van de training
De 6-daagse training HR Analytics in de praktijk is gebaseerd op relevante theorie over HR Analytics en uitgebreide praktijkervaring van de trainers, waarna u zelf aan de slag gaat met uw eigen bedrijfscase. Het oefenen met HR Analytics is een belangrijk onderdeel in deze training. De training is zeer praktijkgericht met tal van oefeningen en veel interactie. Het doel is om een gebruiksklaar actieplan voor uw eigen organisatie te ontwikkelen. U volgt de lessen met een gelimiteerd aantal cursisten en u werkt tussentijds aan huiswerkopdrachten.

HR Analytics in de praktijk – leerresultaat
Deze 6-daagse training heeft als doel u inzicht te bieden in de mogelijkheden van HR Analytics, maar heeft vooral als doel om de randvoorwaarden voor een succesvolle implementatie voor uw eigen organisatie in kaart te brengen. Aan de hand van een eigen praktijkcase zult u aan het eind van deze training uw eerste, concrete HR Analytics resultaat geboekt hebben en heeft u een concreet actieplan ontwikkeld waarmee u in uw organisatie verder aan de slag kunt.

HR Analytics in de praktijk – voor wie?
Tal van onderzoeken laten zien dat organisaties die over geavanceerde people analytics beschikken een hogere omzet behalen. Wilt u concrete stappen zetten in het implementeren van HR Analytics in uw eigen organisatie op een wijze die bij uw organisatie past en ingebed is in de reguliere HR processen, dan is deze HR Analytics training de juiste keuze voor u.

De 4-daagse training HR Analytics is opgezet voor (HR) business partners, HR managers, HR professionals, (HR) business analisten, HR consultants en lijnmanagers. Omdat HR Analytics zich op het snijvlak van HR en Finance bevindt, is deze training eveneens relevant voor (HR) controllers en financieel managers.

Gegevens

Datum:
16 januari 2020
Kosten:
€2850
Website:
https://www.imf-online.com/vakgebieden/hr-management/hr-analytics-in-de-praktijk.php

Organisator

International Management Forum
Telefoon:
+31 (0)40 246 02 20
E-mail:
info@imf-online.com
Website:
http://www.imf-online.com/vakgebieden/hr-management/hr-analytics-in-de-praktijk.php

Locatie

Utrecht
Utrecht, Nederland + Google Maps