Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE®)

13 februari 2020 @ 10:00 - 16:30

€3895

Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE) – wat leert u?

De problematiek rondom gewelddadig extremisme en radicalisering is zeer actueel evenals de bestrijding ervan. Zowel op mondiaal als op nationaal niveau is men meer gaan doen aan het voorkomen en bestrijden van terrorisme.

Radicalisering is een proces dat vroegtijdig gesignaleerd moet worden. Weten wat (jihadistisch) radicalisme betekent en wat de mogelijke achterliggende oorzaken zijn, is van groot belang om het te kunnen bestrijden. Tijdens de opleiding Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE) worden de oorzaken van radicalisering belicht vanuit een ideologisch perspectief en vanuit veel praktijkervaring. U krijgt een kijkje achter de schermen van de denkwereld van jihadisten, een verduidelijking van het islamitische landschap in Nederland en inzicht in waar de gevoeligheden liggen voor radicalisering. U krijgt daarnaast een overzicht van de belangrijkste contra-terrorisme organisaties in Nederland en inzicht in hun taken. U leert welke instrumenten toegepast worden om terrorisme tegen te gaan. Daarnaast worden de (actuele) ontwikkelingen op (inter)nationaal niveau uitvoerig behandeld aan de hand van praktijkcases en gastcolleges.

Bestrijding van radicalisering en terrorisme is daarnaast een complexe taak die alleen kans van slagen heeft als politie, overheidsdiensten en private partijen vanuit een brede integrale aanpak samenwerken. Een van de belangrijke onderdelen van deze brede integrale aanpak is het signaleren van waarschuwingsindicatoren. Zowel professionals als anderen die deze signalen mogelijk herkennen kunnen een belangrijke informatiebron zijn om een incident vroegtijdig te stoppen.

Het is voor u van groot belang dat u kennis heeft van alle onderwerpen die samenhangen met radicalisering en terrorisme, dat u weet waarop u moet letten bij potentieel ongewenste radicaliseringsprocessen en dat u handelingsperspectief heeft bij ongewenste situaties. In de post-HBO Registeropleiding Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE®) doet u deze kennis op.

Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE) – examen

Tijdens de 7-daagse post-HBO opleiding Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE) wordt u optimaal voorbereid op het examen. Het examen is samengesteld en wordt uitgevoerd door een onafhankelijke examencommissie – het Instituut voor Beroepsexamens (IBEX) – en KIWA. Wanneer u slaagt voor het examen ontvangt u het officiële diploma Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE) en wordt u ingeschreven in het Nationaal Beveiligingsregister als Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE). U bent dan gerechtigd om de titel RTE® achter u naam te zetten.

Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE) – voor wie?

De 7-daagse post-HBO opleiding Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE) is ontwikkeld voor o.a.: security managers, HR-managers en anderen die zich bezighouden met de bestrijding van radicalisering en terrorisme. Tevens is de opleiding aan te raden voor medewerkers van de (nationale) politie, Koninklijke Marechaussee, gemeenten, inlichtingen- en veiligheidsdiensten, bijzondere opsporingsdiensten, dienst justitiële inlichtingen, de raad voor de kinderbescherming, COA of andere organisaties die zich richten op vluchtelingen.

Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE) – voertaal

De post-HBO opleiding Radicalisering & Terrorisme Expert (RTE) wordt in het Nederlands – en op verzoek in het Engels – gehouden.

Gegevens

Datum:
13 februari 2020
Tijd:
10:00 - 16:30
Kosten:
€3895
Website:
https://www.imf-online.com/vakgebieden/facility-security/radicalisering-terrorisme-expert-rte.php

Organisator

Joyce Teurlincx
Telefoon:
+31 (0)40 246 02 20
E-mail:
info@imf-online.com

Locatie

Amsterdam
Amsterdam, Nederland + Google Maps