Ik vind wandelaars raar.

De wandelaar loopt graag in een grote kudde. Rondom Nijmegen bijvoorbeeld. Soms loopt er een wandelaar alleen, maar dat is meestal een graaiende ex-topman van een genationaliseerde bank. Lopen met z’n tweeën is het meest gangbaar. Liefst vrouwtje/mannetje, maar meestal vrouwtje/vrouwtje. Mannetje/mannetje is een rariteit. Eigenlijk is wandelen kudde-gedrag-voor-vrouwen.

Wandelen en testosteron gaan overigens best goed samen. Let maar eens op. De mannen van de wandelvrouwen (ik noem ze Johnnie Walker) zijn namelijk meestal kaal. Sommige Johnnies zijn hip en helemaal kaal. Anderen Johnnies hebben een schitterende vleespet, vooral in de zon. Het voordeel van kaal zijn en wandelen is wel dat je er zo`n lekkere bruine kop van krijgt. Kleurt leuk bij die oude legerschoenen die ze veelal dragen. Een sneu gezicht. Hoe graag ze ook zouden willen, in het geweld van al die wandelende vrouwen doet de wandelende man er niet echt toe.

Wandelen met stokken, nog zo iets. Marketing managers hebben dit vanwege commerciële redenen Nordic Walking genoemd. Hip, met meer commerciële waarde. En men trapt erin. Met wandelen loopt men flink binnen. Ik snap het gebruik van deze Nordic stokken überhaupt niet. Waarom stokken gebruiken als je al kunt lopen? Michael Boogerd gebruikte toch ook geen zijwieltjes om goed te presteren?

Maar is een HRM-er eigenlijk ook geen wandelaar?

Onze vakbroeders zijn veelal vrouw en ook wij vertonen kuddegedrag! Er is geen andere vakgroep die zo hard en massaal achter trends, modegrillen en hypes aan loopt als de HR professional. Toch meneer Covey? Bent u al bekend met HNW?

Net als de mannelijke wandelaar doet de HR Manager er ook vaak niet echt toe. Kijk maar eens in de directiekamer. We staan wat aan de zijkant te neuzelen en proberen ons vak ook maar wat te pimpen. Daar waar we een paar jaar geleden gewoon ons werk deden noemen we dit nu opeens Strategische Personeelsplanning. Gewoon HR werk in projectvorm, maar het bekt beter.

En nu maar hopen dat het ons helpt serieus genomen te worden.

Jan van den Brink is eigenaar / consultant van Ja! HRM Specialisten te Deventer, een in HR professionals gespecialiseerd werving en selectiebureau. Vanuit zijn praktijk als consultant en interim manager blijft hij zich dagelijks verbazen over alles wat met HRM te maken heeft. Personalia van de personen genoemd in de columns zijn vanwege de privacy (soms) gefingeerd. Jan is te volgen via www.twitter.com/janvandenbrink meer over zijn bedrijf kun je vinden op www.jahrm.nl