De huidige CEO van Yahoo, Marissa Mayer, stuurde eind februari een opvallende memo richting de medewerkers van het internetbedrijf. Werknemers die vanuit huis werken dienen weer terug te komen naar kantoor. Er moet weer een binding ontstaan tussen de collega’s binnen het bedrijf. Daarnaast dient de onderlinge communicatie soepeler te verlopen en zal de samenwerking tussen de werknemers weer worden gestimuleerd. Een  verassende keuze van Mayer gezien de technologische ontwikkelingen van de laatste jaren, die werknemers in staat stellen om onafhankelijk van tijd en locatie te werken buiten kantoor.  Met een tablet, smartphone, notebook en internetverbinding kan er op vrijwel iedere locatie worden gewerkt. Helemaal wanneer we allemaal in de wolken zijn wanneer we vanuit de cloud kunnen werken.

Tegenstanders van het werken buiten kantoor stellen dat het moeilijk is om te vergaderen met collega’s, dat werknemers minder gecontroleerd kunnen worden en dat er teveel afleiding is. Voorstanders van het thuiswerken stellen dat dit ten goede komt aan de productiviteit van de werknemer. De werknemer zou meer tevreden zijn, vanwege het ontbreken van reistijd tussen werk en huis. Deze reistijd valt nu onder de vrije tijd van de werknemer en wie zit er nu met plezier in de file? Ook de overheid tracht het nieuwe werken te stimuleren. Zo werd door het kabinet Rutte I besloten om het flexwerken te stimuleren door de arbeidsregels aan te passen. Ook werd geld beschikbaar gesteld om het thuiswerken te stimuleren. Geen onverwachte keuze, aangezien het thuiswerken tot een vermindering van files kan leiden, wat weer beter is voor het milieu.

Richard Branson reageerde op zijn website op de memo van Yahoo CEO Mayer. Hij stelt dat mensen meer keuzes moeten hebben wat betreft de invulling van de werkdag. De oprichter van de Virgin Group refereert in zijn blog aan het concept plaats en tijdonafhankelijk werken: “Choice empowers people and makes for a more content workplace”. Hoewel hij in zijn blog aangeeft dat werken buiten kantoor meer voordelen oplevert, geeft hij (onbewust) precies aan waar het om draait. Mensen verantwoordelijkheid geven. Is het een stimulans of een keuze? Waarom zou het gestimuleerd moeten worden? Omdat het voordelen biedt door efficiënter en effectiever te werken, met als doel meer omzet en winst voor het bedrijf en minder files op de weg? Daarmee wordt voorbij gegaan aan de rol van de werknemer. Is het een ontwikkeling waar we verplicht aan mee moeten doen of is het een keuze? Het werken vanuit huis of een koffiebar hoeft niet vanzelfsprekend een verbetering voor het individu te zijn. Thuiswerken kan veel onnodige afleiding geven, waardoor de motivatie ontbreekt om werk af te maken. Voor een ander kan het werken vanuit een flexplek de nodige afwisseling geven en tot een productieve werkdag leiden. Laten we vooral niet meegaan met wat we moeten doen, maar wat we mogen doen. Keuzevrijheid.

—————————————————————————————————–Sebastiaan Eikholt is werkzaam bij  netnotion.nl, een online marketingbureau gespecialiseerd in het verhogen van de online vindbaarheid van bedrijven. Voor zijn werkzaamheden maakt hij gebruik van het online platform werkpleknomaden.nl