Beste bezoekers en liefhebbers van HR(netwerk.nl),

 

Juli is aangebroken en vakanties lijken niet meer zo ver weg. Juli kondigt ook aan dat het jaar alweer over de helft is. Hoe succesvol is het jaar tot nu toe geweest en wat hebben we nog voor plannen de rest van het jaar. Een korte bezinning.

 

Zoals jullie weten staat bij ons gratis kennisuitwisseling op het gebied van HR voorop. De laatste jaren hebben wij gemerkt dat deze informatie steeds meer gewaardeerd wordt. Wat begonnen is als een passie is nog steeds een passie  maar wel één die inmiddels veel tijd en inspanning kost. En één die een verplichting met zich meebrengt, namelijk dat wij ons continu ontwikkelen om onze bezoekers, jullie, van dienst te blijven. Deze (aan onszelf gestelde) verplichting nemen wij serieus. Het vergt, naast de reguliere werkzaamheden, een hoop tijd en herseninspanningen om tot een goed resultaat te komen.
Een resultaat dat niet altijd zo snel zichtbaar is of zo geavanceerd is als jullie en wij wellicht zouden willen. De reden hiervan mag ook bekend zijn: in onze keuze alles vrij toegankelijk te houden, hebben wij tegelijk gekozen voor een beperkt budget. We zijn enorm blij met de inspanningen en bijdrages van onze partners én met alle input van jullie. Dit heeft erin geresulteerd dat we dit punt bereikt hebben.
Tot zover een korte analyse van onze (ook nog niet zo enorm lange) levensloop.

 

Wat speelt er vandaag de dag? Om jullie kennis en ervaringen sneller en efficiënter te delen hebben wij een profielensysteem ontwikkeld. Deze ontwikkeling is natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan (dat lijkt helemaal met deze temperaturen vrijwel onmogelijk). We hebben niet alleen gekeken naar de huidige mogelijkheden en initiatieven,maar ook naar wat nodig is om met elkaar in contact te blijven met zo min mogelijk inspanningen. Het profielensysteem is hierin een mooie stap die we deze week hebben kunnen realiseren. Ook weer door jullie input en die van onze partners. Ondanks ons denkwerk zal moeten blijken in hoeverre het systeem nu écht werkt en wat jullie bevindingen zijn.

 

Over morgen en overmorgen valt nog niet zo veel te dromen, die zitten alweer vol met de nasleep van het heden. Gelukkig (en soms ook iets minder gelukkig) vliegt de tijd en is het daarna tijd voor de toekomst.

Een toekomst waarin onze missie niet zal veranderen. Een toekomst waarin we ook jullie, en onze partners, weer nodig hebben. Een toekomst waarin we streven naar een voortdurende ontwikkeling en versterking van HRnetwerk.nl. Een toekomst waar wij naar uit kijken. Maar bovenal een toekomst waarin centraal staat de manier waaróp wij onze missie verwezenlijken. Ambities genoeg van onze kant, schroom niet de wensen van jullie kant te laten horen.

 

Als afsluiter voor alle mede HR-liefhebbers, nogmaals onze missie:
Het verkrijgen, verdelen en verspreiden van kennis, ervaringen en ontwikkelingen
op het gebied van Human Resources

Ik wil jullie er niet van weerhouden deze missie ook weer te delen. Een fijne zomer toegewenst.

 

Hartelijk groet,

 

Marijn Karkdijk


Redacteur HRnetwerk.nl
marijn.karkdijk@hrnetwerk.nl