Als je goed om je heen kijkt zie je ze nog. De-HR-manager-die-is-blijven-hangen-in-het-oude-gedachtengoed. Het type ‘wij van de afdeling sociale zaken’… herkenbaar aan zijn eeuwige bruine corduroy colbert. Ouderwets wil ik niet direct zeggen. Maar toch.

Laten we deze HR manager voor het gemak Henk noemen.

Het MT zit er voor Henk niet meer in. Ja… soms dan, maar dan op afroep. Veelal aan het einde van het jaar. Om de lijstjes met bonussen te brengen. Bij vergaderingen -waar hij wel welkom is- zit Henk altijd aan het einde van de tafel (en agenda). De voorzitter van deze vergaderingen is meestal de CFO. Deze heer (nooit een dame, het glazen plafond doet nog steeds z’n werk) heeft de macht, het geld en de dikste leasebak. De HR Manager “zeg maar Henk hoor” doet er in dit gezelschap niet toe. Zeker qua salaris niet. Hij ontvangt netjes zijn 19 centjes per kilometer en mag af en toe naar een workshop. De laatste workshop waar Henk naar toe mocht was ‘Professioneel adviseren’. Een ideetje van zijn baas.

In de rondvraag klungelt Henk wat over het verzuim percentage (alweer heeft HR het hoogste verzuim) waarna hij halverwege zijn opsomming wordt afgebroken. De meeting is afgelopen. Qua officiële tijd dan. Daarna wordt er pas echt gewerkt, maar nu aan eigenbelangen en een nog grotere Audi. Net werken. Henk is daar uiteraard niet meer bij. Hij is naar zijn kantoortuin gerend om verder te zweten aan zijn FTE overzicht. Morgen wil de CEO deze immers hebben.

‘En dit keer moet het wel kloppen Henk!’.

De energieloze Henk. Niemand neemt hem serieus als HR manager. Hij heeft de slag verloren. Henk ziet dit zelf ook wel, maar vertrekken is geen optie. Hij wacht nog even de komende reorganisatie af. Lekker centjes vangen, want er komt immers een sociaal plan. Een sociaal plan waar hij overigens niet echt bij betrokken werd. Externen waren hier beter in.

Henk is klaar. Met zijn werk, met z’n collega’s en met zijn betrokkenheid. Intrinsiek heeft hij al jaren lang afscheid genomen van de zaak.

‘Dokter, niemand neemt mij serieus’ sprak hij uit bij de bedrijfsarts. ‘Ach… kom nou’ sprak de bedrijfsarts.

 

 

""Jan van den Brink is Eigenaar / Consultant van Ja! HRM Specialisten te Deventer, een in HR professionals gespecialiseerd werving en selectiebureau. Vanuit zijn praktijk als consultant en interim manager blijft hij zich dagelijks verbazen over alles wat met HRM te maken heeft. Personalia van de personen genoemd in de columns zijn vanwege de privacy gefingeerd. Jan is te volgen via www.twitter.com/janvandenbrink meer over zijn bedrijf kun je vinden op www.jahrm.nl