Kees (34 jaar) mailde mij. Hij had een nieuwe baan. Een baan met zekerheid en ook nog eens in een omgeving waar men eindelijk zijn taal sprak. Hij voelde zich er thuis. Kees had nu veel contacten met de top van zijn nieuwe werkgever. Ook wist hij te melden dat men hem in z’n nieuwe rol niet snel zou kunnen ontslaan. Dat was wel zeker.
 

Leuk voor Kees. Al verbaasde ik mij wel. Welke omgeving spreekt nu de taal van Kees? Dat moest wel een zure omgeving zijn. Kees was nou niet bepaald de ideale werknemer. Ik had hem ooit in een coachingstraject gehad en verbaasde mij altijd weer over zijn bijzondere arbeidsethos.
 

‘Ziek zijn overkomt je, verzuim is een keuze’ roept men tegenwoordig. Kees koos. Hij was zo’n medewerker die na elke vakantie weer met een briefje-van-een-lokale-dokter terug kwam. Hij was weer ziek geweest in zijn vakantie.
 

… en dat betekent dat mijn vakantiedagen als niet opgenomen moeten worden beschouwd’ sprak hij jaarlijks met zijn rete bruine gezicht. Waarna hij -tijdens werktijd- zijn volgende all-inclusive vakantie naar Turkije boekte.
 

Als er een negatieve beoordeling aan dreigde te komen schermde Kees met procedures, dreigde hij met klachtencommissies en maakte hij het werk van zijn leidinggevende onmogelijk.
 

Kees was een proactieve criticaster. Kritiek had hij altijd, bij voorbaat al. Oplossingen nooit. Hij kende zijn rechten als zijn broekzak, de cao droeg hij in zijn vestzak. Zijn plichten als werknemer verzuimde hij. Wat dat betreft was hij een echte frequent verzuimer.
 

Nee. Op inzet van Kees kon zijn werkgever niet rekenen. Behalve bij personeelsfeesten, kerstontbijten en de nieuwjaar borrel dan. Dat waren de momenten dat zijn aanwezigheid wel snor zat. First in, last out. Op deze momenten verzuimde hij nooit. Zijn leidinggevende werd er ziek van.
 

Toch was ik blij voor Kees. Hij was blijkbaar goed terecht gekomen en had een baan die bij hem paste. Een baan waarbij hij kon blijven strijden voor zijn rechten als werknemer. Een baan waarbij hij zijn kwaliteiten verder uit kon nutten.
 

Kees. De koning van het ongevraagde advies. Hij had een nieuwe baan.

Ambtelijk Secretaris van de OR.
 

""Jan van den Brink is Eigenaar / Consultant van Ja! HRM Specialisten te Deventer, een in HR professionals gespecialiseerd werving en selectiebureau. Vanuit zijn praktijk als consultant en interim manager blijft hij zich dagelijks verbazen over alles wat met HRM te maken heeft. Personalia van de personen genoemd in de columns zijn vanwege de privacy gefingeerd. Jan is te volgen via www.twitter.com/janvandenbrink meer over zijn bedrijf kun je vinden op www.jahrm.nl