De teamdag. Laatst had ik er een. Ingezet om elkaar beter te leren kennen. Ter bevordering van onze samenwerking en om de verbindingstouwtjes met de collega’s weer eens wat strakker aan te trekken.

We maakten samen foto’s waarop we op verschillende wijze ‘in verbinding’ stonden. We werden in groepen verdeeld met de opdracht aan elkaar onze kernwaarden uit beelden. Ik voel nog steeds de blauwe plekken van onze vele pogingen tot het bouwen van de ‘human pyramide’, met de nodige valpartijen als gevolg. Tijdens het diner speelden we een quiz. Vóór en dóór collega’s gemaakt. En tijdens het dessert werd het tijd voor een strak georganiseerde ‘stoelendans’ zodat we niet de hele avond op dezelfde plek aan tafel zaten.

Met de collega’s die na deze dag nog niet volledig uitgeput waren gingen we de kroeg in om na te borrelen. En dan nu tijd om echt met mijn collega’s in contact te zijn. Mijn favoriete moment:

Ik had ze de hele dag nog niet gesproken!

Door: Daphne Wouters Als jonge, nieuwsgierige en lerende HR professional schrijf ik in mijn columns over mijn kijk op de wereld van HR.