Nieuws

20 februari 2019
BADHOEVEDORP (ANP) - Beveiligingsbedrijf Securitas gaat zijn personeelsbestand in Nederland aanzienlijk uitbreiden. De onderneming gaat dit jaar op zoek naar 1500 nieuwe beveiligers en 300 andere medewerkers. Op dit moment heeft het van oorsprong Zweedse bedrijf zo'n 700 mensen in...
20 februari 2019
Voormalige regeringspartners VVD en PvdA slaan de handen ineen om problemen bij het UWV op te lossen. In vijf gezamenlijke voorstellen dringen zij onder meer aan op de tijdelijke inzet van extra verzekeringsartsen van buiten de dienst om achterstanden zo...
20 februari 2019
PARIJS - Luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft het afgelopen jaar financieel minder gepresteerd dan een jaar eerder. Vooral stakingen bij Air France zadelden het bedrijf op met aanzienlijke kosten. Verder liet een hogere brandstofrekening zijn sporen na. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM...
20 februari 2019
Ondernemers uit de productieve Noordelijke regio Veneto, boeren en schapenherders uit Sardinië, oude Florentijnse adel, Siciliaanse landgoedeigenaren en wijntelers, Napolitaanse schietgrage jongeren en creatieve kunstenaars. Italië is een kleurrijk land.
20 februari 2019
PostNL belooft in pakkettensorteercentra niet langer gebruik te maken van spotgoedkoop, via onderaannemers ingehuurd personeel. Dat meldt het postbedrijf, dat zich de zware kritiek van vakbond FNV op het gebruik van zulke ‘schijnconstructies’ lijkt aan te trekken.
20 februari 2019
Robots en automatisering bedreigen onze banen? Nee, zegt het Centraal Planbureau (CPB). In een groot onderzoek keek het onderzoeksinstituut voor het eerst naar de effecten van automatisering op individuele werknemers. Conclusie: het valt allemaal best wel mee.
19 februari 2019
De persoonlijke identificatienummers van miljoenen mensen uit India liggen op straat na een datalek bij de oliemaatschappij Indane. Dat blijkt uit onderzoek van de Franse beveiligingsexpert Baptiste Robert dat in handen is van TechCrunch.
19 februari 2019
De Japanse automaker Honda zou de fabriek in de Britse plaats Swindon in 2022 willen sluiten, stelt een Britse ambtenaar maandag tegen Reuters. Zo'n 3.500 banen zouden door het besluit verloren gaan.
19 februari 2019
Ruim een kwart van de werkgevers kan niet meer voldoen aan de eisen die sollicitanten stellen, blijkt uit onderzoek. Sollicitanten weten dat ze gewild zijn en stellen onrealistische eisen.
19 februari 2019
Op korte termijn lijdt de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie onder de Brexit vanwege een verslechterde concurrentiepositie. Dit geldt in mindere mate ook voor de landbouw, chemie en handel, concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) dinsdag.