Nieuws

15 maart 2019
Het Britse aandeel van de dienstenexport, goed voor 23,8 miljard euro, is in 2018 lager uitgevallen dan het jaar ervoor. Het Verenigd Koninkrijk is na Duitsland en Ierland nog altijd de grootste afnemer van de Nederlandse dienstensector.
14 maart 2019
Inspectie SZW gaat tot het einde van het jaar de werkdruk van jonge werknemers bij een groot aantal accountantsbureaus in de gaten houden. Volgens de inspectie lopen vooral jonge werknemers in de financiële sector een groot risico op te veel...
14 maart 2019
Het is grijs en regenachtig buiten, je bent snotterig en het is pas dinsdag. Ziek melden en terug je warme bed in of winnen plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel het?
14 maart 2019
Vrouwen verdienen nog altijd stelselmatig minder dan mannen. In de afgelopen vijftien jaar is dat gat niet kleiner geworden. "Ik raad alle vrouwen aan: zoek uit hoe het met de salarissen van jouw collega's zit", zegt auteur en coach Monic...
14 maart 2019
Over minder dan een maand moeten de aanmeldingen voor mbo-opleidingen binnen zijn en vlak daarna is de deadline voor het hoger onderwijs. Wat moet je kiezen? Als je veel wil verdienen en weinig geduld hebt, zijn er twee duidelijke opties.
13 maart 2019
Wie solliciteert op een nieuwe baan kan naar referenties gevraagd worden. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste mensen kiest die een goed woordje voor je doen?
13 maart 2019
Bij de Volkswagen Group verdwijnen de komende vier jaar tussen de 5.000 en 7.000 banen als gevolg van automatisering. Door werknemers die met pensioen gaan niet te vervangen hoopt het bedrijf gedwongen ontslagen te voorkomen.
13 maart 2019
Werkgevers willen een lijst met zware beroepen die eerder met pensioen kunnen. De overheid moet die vroegpensioeners dan wel fiscaal ondersteunen. Vakbond FNV ziet niets in de plannen.
13 maart 2019
Je werknemers zitten nietsvermoedend hun werk te doen als er ineens een man in duikpak binnenkomt. Hij klapt zijn laptopje open, begint zijn werk te doen. Verbaasde blikken, vragen of elke vorm van afleiding deren hem niet. Daarna komt er...
11 maart 2019
Het aantal vacatures in de zorgsector loopt dit jaar verder op. Ontstonden er vorig jaar ruim 130.000 vacatures in de zorg, in 2019 zullen dit er naar verwachting meer dan 140.000 zijn, meldt uitkeringsinstantie UWV maandag.