Nieuws

27 juni 2019
De temperaturen gaan flink omhoog. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft zondag het hitteplan geactiveerd voor het midden, zuiden en oosten van Nederland. De temperatuur stijgt dinsdag tot boven de 30 graden. Op kantoren zonder airco en op...
27 juni 2019
Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken: conflicten op de werkvloer. Hoe los je dat zo professioneel mogelijk op? De eerste week dat de nieuwe marketingmedewerker begon bij een groot bedrijf, werd ze niet met open armen...
20 juni 2019
In plaats van elke dag naar je werk gewoon 36 uur in vier dagen proppen en een uurtje eerder beginnen of langer blijven: vaak is het een wens van werknemers en niet van werkgevers.
20 juni 2019
Het aantal werkenden groeit nog steeds, maar wel iets minder snel dan in het eerste kwartaal. De toename was in de afgelopen drie maanden zo'n elfduizend per maand, terwijl in januari, februari en maart de groei nog zestienduizend per maand...
13 juni 2019
Zo'n 60 procent van de banken had vorig jaar te maken met een groei van zowel het aantal fraudegevallen als het schadebedrag. Dat blijkt uit de Global Banking Fraud Survey 2019 van KPMG, die hiervoor veertig banken ondervroeg.
6 juni 2019
Als het principeakkoord over de pensioenen wordt goedgekeurd, dan worden zelfstandigen verplicht een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) af te sluiten. Belangenverenigingen voelen niets voor een verplichte aov, omdat die te duur zou zijn.
5 juni 2019
Een stapje terug doen in je carrière: voor sommigen is het noodzaak, anderen kiezen er bewust voor. Wat brengt het ze eigenlijk? En wat zijn naast het salarisverlies de nadelen?
5 juni 2019
"Waarom zou ik meer uren werken als mijn partner het brood op de plank brengt?", is een veelvoorkomende redenatie onder parttimers. Eén antwoord: het zou grote maatschappelijke problemen kunnen oplossen.
5 juni 2019
Ministeries hebben het afgelopen jaar 1,4 miljard euro uitgegeven aan extern personeel: ruim 60 procent méér dan in 2011. Hoewel de overheid al jaren roept externe inhuur te willen minderen, is er vorig jaar maar liefst 117 miljoen euro extra...
28 mei 2019
UTRECHT (ANP) - Twee op de drie Nederlanders vinden dat de AOW-leeftijd te snel stijgt. Dat meldt vakbond CNV na onderzoek onder 2000 Nederlanders uitgevoerd door Maurice de Hond. Aanleiding voor het onderzoek zijn de pensioenacties die dinsdag en woensdag plaatsvinden.