Nieuws

20 juni 2019
In plaats van elke dag naar je werk gewoon 36 uur in vier dagen proppen en een uurtje eerder beginnen of langer blijven: vaak is het een wens van werknemers en niet van werkgevers.
20 juni 2019
Het aantal werkenden groeit nog steeds, maar wel iets minder snel dan in het eerste kwartaal. De toename was in de afgelopen drie maanden zo'n elfduizend per maand, terwijl in januari, februari en maart de groei nog zestienduizend per maand...
13 juni 2019
Zo'n 60 procent van de banken had vorig jaar te maken met een groei van zowel het aantal fraudegevallen als het schadebedrag. Dat blijkt uit de Global Banking Fraud Survey 2019 van KPMG, die hiervoor veertig banken ondervroeg.
6 juni 2019
Als het principeakkoord over de pensioenen wordt goedgekeurd, dan worden zelfstandigen verplicht een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) af te sluiten. Belangenverenigingen voelen niets voor een verplichte aov, omdat die te duur zou zijn.
5 juni 2019
Een stapje terug doen in je carrière: voor sommigen is het noodzaak, anderen kiezen er bewust voor. Wat brengt het ze eigenlijk? En wat zijn naast het salarisverlies de nadelen?
5 juni 2019
"Waarom zou ik meer uren werken als mijn partner het brood op de plank brengt?", is een veelvoorkomende redenatie onder parttimers. Eén antwoord: het zou grote maatschappelijke problemen kunnen oplossen.
5 juni 2019
Ministeries hebben het afgelopen jaar 1,4 miljard euro uitgegeven aan extern personeel: ruim 60 procent méér dan in 2011. Hoewel de overheid al jaren roept externe inhuur te willen minderen, is er vorig jaar maar liefst 117 miljoen euro extra...
28 mei 2019
UTRECHT (ANP) - Twee op de drie Nederlanders vinden dat de AOW-leeftijd te snel stijgt. Dat meldt vakbond CNV na onderzoek onder 2000 Nederlanders uitgevoerd door Maurice de Hond. Aanleiding voor het onderzoek zijn de pensioenacties die dinsdag en woensdag plaatsvinden.
28 mei 2019
DEN HAAG - Het wordt aantrekkelijker om aandelen in plaats van salaris te krijgen. Daar gaan soepelere belastingregels voor gelden.
28 mei 2019
Als je dichtbij de Belgische grens woont, dan doe je er goed aan om vlak over de grens te gaan werken. En inwoners van heel Nederland kunnen beter een baan zoeken in de Randstad. Daar liggen de uurlonen namelijk hoger.