Nieuws

14 september 2017
Stewards en stewardessen van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair kunnen naar de rechter stappen in het land waar ze gestationeerd zijn. Dat heeft het Europees Hof van Justitie bepaald in een zaak van zes werknemers van Ryanair. De uitspraak kan bij...
14 september 2017
KLM roept het cabinepersoneel dat is aangesloten bij vakbond VNC af te zien van de stakingsplannen van vrijdag.  Volgens de luchtvaartmaatschappij staat het bedrijf door het barre weer van de afgelopen dagen voor ''operationele uitdagingen", aldus KLM in een verklaring.
7 september 2017
Joblift onderzoekt het aanbod van secundaire arbeidsvoorwaarden Secundaire arbeidsvoorwaarden worden steeds belangrijker voor het aantrekken van getalenteerd personeel. Uit onderzoek (Glassdoor) is gebleken dat vorig jaar maar liefst drie op de vijf werkzoekenden bij het uitkiezen van een nieuwe werkgever...
7 september 2017
Er is veel gezondheidswinst te boeken als Nederlanders meer zouden gaan bewegen. De Gezondheidsraad adviseert de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dan ook om actief te stimuleren dat mensen blijvend meer bewegen en minder stilzitten. Ook op het werk.
7 september 2017
De voorspelling is dat technologie veel banen met eentonige handelingen over gaat nemen. Er blijven dan vooral banen over die veelzijdig zijn en veel verandering bieden. Opleiding en ontwikkeling van specifieke vaardigheden spelen in de baan van de toekomst een...
7 september 2017
Dat had Bogdan Barbulescu waarschijnlijk nooit gedacht - dat hij geschiedenis zou schrijven toen hij tien jaar geleden vanaf zijn werk e-mails stuurde naar zijn verloofde en zijn broer. Het kwam de Roemeense verkoopmedewerker op ontslag te staan.
7 september 2017
Het Zweedse energieconcern Vattenfall, de eigenaar van Nuon, wil de kosten structureel met ruim 200 miljoen euro per jaar verlagen. Daarvoor zal het bedrijf naar eigen zeggen hoogstwaarschijnlijk banen moeten schrappen, maar hoeveel en waar precies, is nog niet duidelijk.
7 september 2017
Met het toenemende aantal hoogopgeleide jongeren is de laatste jaren ook het aandeel hoogopgeleide werkenden in de gehele beroepsbevolking toegenomen. Zo werkten in administratieve beroepen in 2003 nog 29 procent hoogopgeleiden, en was dit in 2016 opgelopen naar 44 procent....
5 september 2017
Het gaat niet goed met de vertegenwoordiging van allochtone medewerkers in ondernemingsraden, de inspraakorganen bij bedrijven en instellingen. Ongeveer twintig procent van de medewerkers in organisaties heeft volgens het CBS een westerse of niet westerse migratieachtergrond.
5 september 2017
Inspecteur-generaal Marc Kuipers van de Inspectie SZW (voormalige Arbeidsinspectie) maakt zich zorgen over de gevolgen van de stijging van het aantal arbeidsongevallen. "Er staat grote druk op het werk van de inspectie," zei hij zondagavond in het televisieprogramma De Monitor (KRO-NCRV).